YUMI@TOKYO
2013年11月19日火曜日
Ad hoc club (8) - Chestnut 栗子
上次skip咗題目"crab""蟹",因為太趕買唔倒蟹...真失敗...
但今次栗子,所以做下Mont Blanc!栗子蛋糕。
又遲咗交功課,真衰衰><!
剛剛做起,趕住寫blog...
屋企有存定法國的缶頭栗子cream, puree, paste三款作做不同糕餅。
今次也特別買了marron glacé.
好!開工了!
先做蛋白餅底。
再做果醬汁confiture,
用果醬汁mix 半解凍的mix berries.
然後準備Mont Blanc 的marron paste.
最後做鮮忌廉。
今次做得不太理想噢...
4 件のコメント:
膠膠B的膠品味生活
2013年11月19日 10:36
我要一個丫~~~唔該~~~
返信
削除
返信
返信
Fairy
2013年11月19日 11:18
太吸引啦!
返信
削除
返信
返信
ckpho
2013年11月19日 15:07
真係引死人,我要食兩件!
返信
削除
返信
返信
Unknown
2013年11月27日 4:11
我好貪心ga...留低一件,其他我來食!
返信
削除
返信
返信
コメントを追加
もっと読み込む...
次の投稿
前の投稿
ホーム
登録:
コメントの投稿 (Atom)
我要一個丫~~~唔該~~~
返信削除太吸引啦!
返信削除真係引死人,我要食兩件!
返信削除我好貪心ga...留低一件,其他我來食!
返信削除